U bent hier: Home / Nieuws / AAT-Ned webservice beschikbaar

AAT-Ned webservice beschikbaar

Voordat de Getty webservice beschikbaar was had het RKD al een eigen service opgezet als pilot. Nu de webservice van Getty vrij beschikbaar is verwijzen wij nieuwe gebruikers door naar de Getty webservice. Op termijn zal de service die het RKD host opgeheven worden.

De AAT-Ned is nu ook als webservice beschikbaar. De webservice bevat op dit moment alleen de Nederlandstalige en Engelstalige termen die met de concepten worden geassocieerd. Op termijn worden mogelijk ook de andere talen toegevoegd.

Met behulp van de webservice kunnen de concepten in SKOS (Simple Knowledge Organization System) of in Adlib XML worden opgevraagd. Er zijn enkele “search methods” beschikbaar om concepten op diverse manieren op te vragen.

De service zoals deze nu ter beschikking wordt gesteld moet worden beschouwd als een bètaversie. Uw op- en aanmerkingen worden op prijs gesteld en kunnen worden meegenomen in de ontwikkeling van de service.

In onderstaande pdf vindt u een uitgebreidere beschrijving over hoe de service aan te roepen en welke 'search methods' er beschikbaar zijn.

Handleiding AAT-Ned webservice
Copyright en gebruikersvoorwaarden

Print pagina http://website.aat-ned.nl/nieuws/14-februari-2012-aat-ned-webservice-beschikbaar