U bent hier: Home / Nieuws / Uitbreiding AAT-browser met Gridwalker

Uitbreiding AAT-browser met Gridwalker

De functionaliteit in de browser van de AAT is uitgebreid met de Gridwalker van de firma Gridline. De Gridwalker biedt een alternatieve manier van navigeren door- en presentatie van- de concepten van de AAT. Als u een term heeft geselecteerd krijgt u een visualisatie van de conceptgegevens onder de conceptdetails te zien. Hiermee kunt u verder navigeren door de AAT.

Het werkt als volgt: als er een term gezocht wordt in het zoekveld en men selecteert deze term dan wordt de term ook in de Gridwalker getoond. Het gevonden concept staat centraal en daaromheen worden de alternatieve, synonieme en gerelateerde termen gepresenteerd. Het is mogelijk vanaf dat moment om op deze termen in de Gridwalker te klikken voor de termdetails. Via de broader- of narrower term kunt u verder door de hiërarchieën navigeren. De conceptsdetails veranderen mee met de termen die u aanklikt.

Overigens kunt u ook direct vanuit de Gridwalker in de AAT zoeken. Dit werkt echter alleen als u de term direct volledig en op de juiste wijze spelt. Zoeken op delen van woorden kan alleen via het oude zoekscherm. De vorm en functionaliteit van de Gridwalker zelf staat nagenoeg vast, maar wellicht heeft u opmerkingen over de presentatie en locatie in de  browser. Wij horen graag uw bevindingen!

Print pagina http://website.aat-ned.nl/nieuws/20-september-2011-uitbreiding-aat-browser-met-gridwalker