U bent hier: Home / Nieuws / Check kandidaat-termen AAT-Ned

Check kandidaat-termen AAT-Ned

Bureau AAT heeft  bijna 7700 kandidaat-termen nagekeken die al vanaf de begindagen van het project aan de AAT-Ned gekoppeld zijn. Deze termen staan voor zo’n 3700 concepten (waarin 1 voorkeursterm, 1 alternatieve term en eventuele niet-voorkeurstermen zitten) Echter veel van deze termen hadden nog geen hiërarchische locatie gekregen. Dat gemis is nu vrijwel opgelost. Ook zijn veel concepten inhoudelijk bekeken. Dat houdt in: is de term een zinvolle toevoeging aan de AAT?; zijn er betere synoniemen?;  voldoet hij aan de overige belangrijkste  richtlijnen?; is er überhaupt iets over het begrip te vinden? Voor de meeste kandidaten was dit het geval en deze zijn dan ook aan de AAT-Ned structuur gekoppeld.

De controle heeft geleid tot een selectie van zo'n 250 begrippen die we afwijzen en uit de AAT structuur willen verwijderen. De meeste hiervan komen uit de Nederlandstalige oer-thesaurus MARDOC(4). Omdat we u hierover willen inlichten, staat de lijst met (voorlopig) afgewezen termen hier ter inzage. Graag horen wij van u of er termen bijzitten waarvan u vindt dat die in de AAT-Ned moeten blijven. Wij kunnen in dat geval kijken of dat een mogelijkheid is.

Om de overige kandidaat-termen aan de internationale AAT toe te voegen zal er verdere validatie en vertaling naar het Engels moeten plaatsvinden. Ook hierbij wordt uw hulp op prijs gesteld.

Print pagina http://website.aat-ned.nl/nieuws/check-kandidaat-termen-aat-ned