U bent hier: Home / Nieuws / Functionaliteit in de AAT browser

Functionaliteit in de AAT browser

In het detailscherm van een term vindt u nu nieuwe de knoppen tekst selecteren en hiërarchische positie.
screenshot knoppen.jpg
Zoals de naam aangeeft is de knop 'tekst selecteren' een hulpmiddel om alle informatie in het detailscherm te selecteren waarna u  de informatie gemakkelijk kunt kopiëren en bijvoorbeeld in uw informatiesysteem of een document kunt plakken.

Met de knop 'hiërarchische positie' wordt direct de plaats van de term binnen de hiërarchie van de AAT getoond. Dit was voorheen niet mogelijk, tenzij u handmatig door de hiërarchie navigeerde tot u de gewenste term had gevonden.

Wijziging van velden en veldnamen
Er is een aantal zaken veranderd in de weergave van de conceptinformatie, namelijk:

1. De veldnaam ‘equivalent term’ is veranderd naar ‘alternatieve term’. In dit veld wordt normaliter de  enkelvoudsvorm van het concept getoond.
2. De veldnaam ‘facetcode’ is veranderd naar ‘facet’; en in plaats van de facetcode wordt nu de naam van het facet getoond, bijvoorbeeld: ‘stijlen en perioden’.
3. De veldnaam ‘subject id’ is veranderd naar ‘concept id’; dit is het unieke identificatienummer van elk AAT-concept. Gebruikers dienen dit nummer aan hun eigen gegevens te koppelen om er zeker van te zijn dat een term aan het juiste concept gekoppeld blijft.

Print pagina http://website.aat-ned.nl/nieuws/functionaliteit-in-de-aat-browser